Quote:
Originally Posted by Sennake
Nu heb ik eens een vraag zie : ik weet dat Alclad het best werkt op een glanzend zwarte "basislaag". Die hecht op haar beurt het best op een gewone primer. Dus moet de originele chroomlaag verwijderd worden op onderdelen die reeds op voorhand "verchroomd" zijn.
En dan nu de vraag : wordt chroom verwijderd op dezelfde manier als andere verflagen, ttz met afgelaten remolie en/of overreiniger, of is er een totaal andere werkwijze voor nodig??
|
Als je verchroomde onderdelen wil "alcladden" dien je ze eerst idd te strippen.
Werkwijze:
Strippen:
Strippen doe je best in ovenreiniger. In remolie heb ik het nog niet geprobeerd, maar in overnreiniger zie je de chroom er bij wijze van spreken, zo vanaf springen. Om maar te zeggen, het is geen al te lang durend proces en de onderdelen zijn eenvoudiger te reinigen tov remolie.
Grondlaag Alclad Chroom:
Als grondlaag gebruik je blinkend zwart in enamel. Enamel is hier verplicht! en een gewone primer is verboden! Waarom geen standaard primer? Omdat uwen alclad zich in de zwarte enamel vastbijt om zo het nodige effect te krijgen. Een fijn laagje zwart is dan ook niet voldoende. Er moet voldoende glans inzitten en het oppervlak moet quasi egaal perfect zijn. De'n Alclad moet dus voldoende diepte hebben om te kunnen bijten. Als er nog eens een grondlaag onder zit zou die zich kunnen gaan vermengen (heb het nooit geprobeerd, maar het lijkt me logisch)
Alclad Chroom zelf:
Dat de zwarte laag wat dikker is maakt niets uit, de alclad is zo dun als wat. Je kan in verschillende gradaties opbouwen. Eens aangebracht kan je safely erover vernissen. Mengen is niet nodig, maar schud je flesje wel goed op. Reinigen achteraf met celullose thinner.